ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Позачергова VI сесія Вишневої міської ради VII скликання

21 січня відбулася позачергова сесія Вишневої міської ради на якій розглядали зміни до міського бюджету у зв’язку зі змінами у районному. Проблема полягала у тому, що головний кошторисний документ міста, за який депутати проголосували 24 грудня 2015 року, досі не введений в дію. І Вишневе, фактично, живе у борг.

Міський бюджет було прийнято у сумі 97 млн 300 тис грн, але районний бюджет, з якого, відповідно до Бюджетного кодексу, мають фінансуватися дошкільні заклади освіти і Палац культури, не заклав ці кошти у свої видатки. Натомість було прийнято рішення розподілити ці фінанси по сільських, селищних та міських радах.  «Ми пропонували, аби ці видатки здійснювалися на пряму з районного бюджету, аби уникнути часових незручностейТаким чином заклади освіти отримували б кошти швидше», - пояснює начальник відділу фінансів, економіки та інвестиційної політики виконкому Тетяна Зубченко.

Наприкінці листопада 2015 року головую Києво-Святошинської РДА Мирославою Смірновою було підписано розпорядження про те, що міський заклади освіти і культури переходять на баланс районного відділу культури та районного відділу освіти. «Таким чином, 24 грудня, ухвалюючи бюджет на 2016 рік, ми оперували даним розпорядження, і не заклали кошти на утримання садочків та Палацу культури у міський бюджет. Але 28 січня керівництво Києво-Святошинської РДА відмінило свої розпорядження і перенаправило фінансування на місця», - розповідає Тетяна Альфредівна.

Отже, необхідно було внести ці видатки до міського бюджету, а саме: 24 млн 622 тис 300 грн на дошкільні заклади освіти (а у Вишневому їх 7) і 361 тис 900 грн – для КЗ «Палац культури та мистецтв». Разом з тим фінансисти зауважують, що цифри дещо заниженіїх вистачить лише на заробітну плату працівників, оплату комунальних платежів та харчування.