ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Допомога незахищеним верствам населення

Допомога незахищеним верствам населенняЗараз, у складний для країни час, люди все більше потребують підтримки з боку держави. Києво-Святошинськийрайонний центр соціальних служб для сім’ї,  дітей та молодіє державною установою, яка на безоплатній основі надає послугиродинам, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Ми поспілкувалися із директором цього центру Оксаною Мельниченко, яка розповіла про напрямки діяльності установи та про види допомоги.  

«Справа у тому, що Києво-Святошинський район став прихистком для восьми з половиною тисяч переселенців, дві тисячі з яких зараз проживає у Вишневому. Цей показник є найбільшим у Київській області. І ми ні до кого не залишаємося байдужі», – розповідає Оксана Миколаївна. Центр надає допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу, речей першої необхідності, допомагає зібрати дітей до школи: купують шкільну форму, навчальне приладдя, лікарські засоби. Також у межах діяльності установи знаходиться проведення групової та індивідуальної роботи для батьків та дітей.

«Ми співпрацюємо із міською радою і мером Вишневого Іллею Діковим. За нашим проханням Ілля Валерійович виділив окрему кімнату для групової та індивідуальної роботи у приміщенні нової поліклініки. Зараз там проводяться заняття, працюють репетитори з української, англійської мов, йде підготовка дітей віком від 3 до 5 років до школи, проходять розвиваючі майстер-класи, а також групи взаємопідтримки для батьків», – каже Оксана Мельниченко. Цей вид діяльності спрямований на підтримку емоційного стану людей, які деякий час перебували в зоні АТО, які втратили близьких. Також звертають увагу на складнощі адаптаційного періоду, індивідуально підходять до кожної людини.

 А щоб процес звикання до нових умов середовища проходив більш-менш легко працівники центру постійно проводять заходи: наприклад, у травні відмічали День примирення, влаштовували майстер-класи, концерт та солодкий стіл. Для втілення цих видів роботи були залучені громадські організації, ресурси району (кошти, які виділяються РДА та Районною радою).

На сьогоднішній момент для учасників АТО, які проживають на території Києво-Святошинського району та приймають безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції також надається допомога, зокрема матеріального характеру. Так що ж потрібно, аби отримати допомогу в Києво-Святошинськомурайонному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді? Всього-на-всього прийти до установи, яка знаходиться за адресою місто Вишневе, вулиця Карла Маркса, 15, або завітати у приміщення дитячої поліклініки, яка знаходиться по Жовтневій вулиці у будинку 31 (кабінет № 15). «Там вас прийме соціальний працівник, який з’ясує з якою проблемою ви прийшла, чого потребуєте, зроблять початкову оцінку потреб дитини та її родини. Наша головна задача допомогти дітям залишитися в біологічних сім’ях, аби не було такого негативного явища, як соціальне сирітство. А також допомогти батькам задовольнити потреби дітей, аби малеча була радісна», – повідомляє Оксана Мельниченко.

Отже, у яких би складній ситуації ви б не опинилися, завжди знайдуться люди, які готові вас підтримати та підставити своє плече. Головне не опускати руки!