ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Хто знову «перекопав» Вишневе?

Хто знову «перекопав» Вишневе?Не встигли представники ЖК «Акварелі» відновити благоустрій міста після прокладання своїх комунікацій, як вулиці знову перекопані. Частина тротуару на Святошинській та Жовтневій перекрита – там працює спецтехніка. Хто ж це?

З’ясувалося, що наразі там тривають роботи з підключення торгівельного центру «Novus» до міських мереж водопостачання, каналізації та енергопостачання. Відповідно до проекту та отриманих дозвільних документів, визначені точки підключення мереж «Новуса» до загально міських та розроблено механізми «врізки». Зокрема систему каналізаційних мереж «Новуса» підключають поблизу перехрестя вул. Жовтневої та Святошинської, а водогін - по вул. Жовтневій навпроти будинку № 7-а. За вимогою керівництва міста, аби не перекривати рух транспорту, підрядчики використовують технологію буріння під землею. З одного боку дороги викопані так звані «колодці», звідти відкачується вода, і за допомогою спеціальної машини прокладаються труби.

Проте не все відбувалося без проблем. В перші дні роботи фірма-підрядник пошкодила електричний кабель, завдяки чому було знеструмлено трансформаторну підстанцію на вулиці Жовтневій і відповідно житловий будинок, а також територію заводу «Перша взуттєва фабрика «Київ». Міські енергетики допомогли якнайшвидше ліквідувати аварію, яку спровокували роботи з розриття землі підрядником. Не минуло й декількох днів, як на перехресті Жовтневої і Святошинської знову сталася аварійна ситуаціяекскаватор пошкодив мережі водопостачання. Дякуючи оперативній та налагодженій роботі міських комунальників порив вдалося швидко ліквідувати. Сподіваємося більше негараздів не виникатиме.

В ході виконання робіт пошкоджено певну частину зелених насаджень біля житлових будинків по вул. Жовтневій, про що дуже бідкаються мешканці.Після завершення робіт на тротуарах буде відновлено благоустрій. Представники «Новуса» запевняють, що псувати озеленення міста не будуть, а на місці пошкоджених зелених насаджень обов’язково висадять нові.

Зрозуміло, що мешканці міста та влада чекають відкриття нового сучасного торгівельного центру і надають можливіть підрядним організаціям швидко виконувати свої роботи поза межами будівельного майданчика. До того ж представники інвестора будують в центрі міста громадський туалет, який довгий час мешканці вимагають у влади.

Нагадаємо, офіційне відкриття торгівельного центру «Novus» планується в середині грудня поточного року, а до кінця листопада всі вуличні роботи має бути завершено.