ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Що вишнівчани думають про вибори

Що вишнівчани думають про вибориМенше місяця залишилося до оновлених місцевих виборів. Жителям усіх міст та селищ України скоро доведеться обирати, хто буде представляти їхні інтереси — яка партія, які депутати. Зокрема про наше містоза останні роки багато чого змінилося, відкрито чимало спортивних та ігрових майданчиків, нова дитяча поліклініка, скейт-парк, з’явилися красиві клумби в серці міста, готується до відкриття капітально відремонтований стадіон, та багато іншого. Ми поспілкувалися з жителями нашого містечка, аби дізнатися: кого ми хочемо побачити при владі? Чи задовольняє нас діюча влада повною мірою, і що хотілося б зробити у майбутньому?

Думки громади щодо цього питання розділилися. Одні вірять у діючу владу, а інші чекають на нові обличчя. Наприклад, Тамара Матвіївна, звичайна пенсіонерка, зазначає, що попри все, не голосувати не можна. «На вибори звісно йду, голосую кожного року. За кого цього разуне знаю, от теперішня влада мені подобається, вони нормальні. Хоча в цілому всі однакові, всі обіцяютьта чого чекати у майбутньомуми не знаємо, і нічого зробити не можемо з цим», — ділиться своїми думками бабуся.

А от молоді матусі Альона та Юліана йти на вибори не збираються, бо по-перше, зайняті з малими та на політику не вистачає часу, а по-друге, досить недовірливо ставляться до кандидатів. «Не перший рік вже вибираємо, вибираємо, а нічого не змінюється. Передвиборні обіцянки політиків виконуються відсотків на 10, бо про них починають згадувати тільки перед виборами. Для міста хотілося б більше чогось для діток, бо, окрім парку в центрі, з малечею більше піти нікуди, пісочниць майже немає. Та от зараз у місті чисто, прибрано, дуже гарно, й це нас задовольняє, за це дякуємо», — розповіли заклопотані дівчата.

Вже більш досвідчені люди переймаються здебільш глобальними соціальними проблемами та зростанням цін як в магазинах, так і на комунальні послуги. Тому на вибори збираються, бо впевнені, що своїми голосами зможуть допомогти місту та країні рухатися далі в кращому напрямку. Подруги Олеся та Оксана частенько й між собою обговорюють такі питання, діляться сподіваннями щодо поведінки влади у майбутньому: «На вибори йдемо, та ще не вирішили за кого голосувати. Від майбутньої влади хочеться справедливості, людяності, щоб ближче до народу. Щоб вони не їздили на дорогих машинах, а користувалися громадським транспортом, щоб вони бачили самі ті недоліки, які є наприклад на дорогах. Частіше відвідували школи, допомагали там, а не батьківськими силами все робилося за їхню копійчану зарплату. А якщо до влади прийдуть люди, які приймали участь у діях на Сході, то ми будемо тільки «за», бо вони бачили те, чого ми не бачили. Вони захищають нас, щоб ми мирно жили. І я думаю, що вони зроблять наше життя кращим, саме їх треба ставити на місце влади, бо люди звичайні, без всякого пафосу. Але звісно це тільки припущення, може воно насправді все й не так, покаже тільки час».

Як бачимо, тенденція цьогорічних виборів мало чим відрізняється від минулих років, бо людям завжди хочеться чогось більшого. Багаторічні стереотипи про владу, за якими погані всі, потихеньку втрачають свою актуальність через дії наших теперішніх керівників. Наче все й добре, в цілому все влаштовує, але хочеться ще.  Ми йдемо до кращого життя, нехай поступово, обережними кроками. Важко змінити все й одразу, кожна зміна проходить із певним плином часу. Зараз наше місто чисте, квітуче, найкраще на світі! І тільки в наших силах це розвивати й далі.