ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

У «Теремочку» відбувається плановий ремонт

У «Теремочку» відбувається плановий ремонтУ дошкільному навчальному закладі «Теремочок», який зачинився на літні канікули лише першого серпня, батьки та вихователі вже роблять косметичний ремонт. Хоча приміщення й без того має гарний вигляд, керівництво садочку дбає про комфорт підростаючого покоління.

Цьогоріч персонал ДНЗ «Теремочок» доглядав за нащадками вишнівчан, поки батьки працюють, аж до 31 липня. До нього приводили діток з усіх куточків міста. Як розповідає директор садочку Олена Буханенко, у літніх групах було понад 170 дітей. Не зважаючи на велику кількість вихованців, коридори та стіни добре збереглися після минулого навчального року, тому їх фарбуватимуть в останню чергупісля закінчення всіх ремонтних робіт. Таким чином, до початку навчального року кімнати розваг та спальні повинні бути відремонтовані. «Кожен рік ми готуємо наш заклад до нового навчального року. Цьогоріч ремонт розпочався аж першого серпня. Проте, деякі кімнати вже відремонтовані. Щоправда, є й такі, до яких черга ще не дійшла, але до першого вересня все буде готово», – розповідає директор ДНЗ «Теремочок» Олена Буханенко.

Звичайно, є й глобальні проблеми, які вихователі та батьки не можуть владнати власними силами. Наприклад, сантехніка у підвальному приміщенні знаходиться у критичному стані. Також необхідно замінити покрівлю будівлі та вікна. На такі масштабні роботи кошти має виділяти міська рада. Але як зазначає начальник відділу з питань торгівлі, освіти, молоді та спорту Оксана Олексієнко, наразі є певні труднощі з фінансуванням: «Державна скарбниця, як і бюджет міста Вишневе, спустошені, адже наше найголовніше завданнязабезпечити українських військових усім необхідним. Окрім того, Державне казначейство не проводить рахунки».

Не зважаючи на це, працівники садочку вірять, що ситуація владнається. «Сподіваюся, до початку опалювального сезону ми знайдемо кошти хоча б на ремонт сантехніки», - говорить Олена Буханенко. Зокрема, найближчим часом у всіх дитячих садочках будуть встановлені бойлери для підігріву води. У ДНЗ «Теремочок» планують встановлювати один великий бойлер на всю будівлю, адже залишити малюків без гарячої води, особливо у холодну пору року, неможливо. «У нас садочок великий – 12 групових приміщень, кухня, пральня. Спеціалісти, які проводили обстеження будівлі, радять встановлювати один великий бойлер у підвальному приміщенні. Дане питання ще розглядається», – розповідає завідуюча.

Окрім літнього ремонту, працівники дошкільного навчального закладу протягом року знешкоджують наслідки дитячих ігор – обмальовані стіни, зламані іграшки та меблі. Завдяки такому відповідальному ставленню до інтер’єру, дитячий садочок завжди має гарний вигляд.

Зокрема, вихователі разом з батьками започаткували акцію «Друге життя шафи». Ольга Самохвал - одна з мам у групі «Журавлик» виявилася художницею, тому розфарбувала старенькі шафи улюбленими дитячими малюнками. Діти у захваті від такої роботи, адже їх приваблюють яскраві візерунки навколо. «Наша роздягальня у стилі далекої та спекотної країни – Африки. Малюкам дуже подобається рахувати рибок, тварин та пальми», - розповідає вихователь групи «Журавлик» Світлана Пантелеєва. Завдяки цьому діти можуть відрізнити свої шафи. Також вони вже знають де знаходься Африка, адже у гральній кімнаті намальований величезний глобус, за допомогою якого вихователі навчають підростаюче покоління азам географії.

Дана ініціатива захопила й інших батьків. Відтепер майже у кожній групі шафи мають свій оригінальний, сповнений любові та турботи, неповторний вигляд. Також батьки вирішили прикрасити стіни та аварійні виходи яскравими малюнками і власноруч зробленими прикрасами.