ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Доки ти молодий

Доки ти молодийЗазвичай на посаду президента школи обирають учнів 10-11 класів, але у Вишнівській ЗОШ № 2 таку відповідальність доручилидуже юній та активній учениці 9-А класу КатериніБухонській.

У кінці минулого навчального року в кожному класі обиралися кандидати на посаду президента школи. На літо у них було дуже важливе завдання: підготувати виступ, в якому потрібно було детально описати, що той чи інший учасник бажає змінити чи доповнити в школі. Кандидати на таку важливу посаду обиралися серед 8-10 класів. Однокласники віддавали перевагу більш авторитетній особі у їхньому класі, в якій могли бути впевненими.

У вересні, на початку нового навчального року, відбувся день виборів. Всі учні та вчителі збиралися вактовій залі, слухали промову кожного кандидата та приймали своє рішення. Голосування відбувалося анонімно. Результати оголосили лише через тиждень. Більшість школярів довірили цю важливу місію Катерині. «Дуже хотілося показати всім учням, що я дійсно зможу щось зробити, а не просто обіцяти», - згадує наша героїня.

Найголовнішим бажанням Катерини було, аби вчителі прислухалися до думки учнів, адже у школі є багато розумних та творчих особистостей. Також, аби кожен з учнів міг запропонувати свою ідею для урізноманітнення шкільного процесу. Чому саме Катю обрали її однолітки? Тому що вони точно знають, що вона має велику жагу до перемоги і проявляє себе як громадський активіст. «Мене дуже приваблюють такі змагання і я отримую від перемоги задоволення», - з посмішкою на обличчі пояснює Катя.

У школі дуже часто проводяться різні заходи та великі свята, тому у кожному з них Катя бере безпосередню участь. Вона намагається залучати до цього процесу  всіх, аби вони малу змогу відкритися, показати свої творчі здібності. Часто ЗОШ № 2 під керівництвом президента школи приймає делегацію президентів всіх шкіл із районної організації дітей, на якій обговорюються більш глобальні питання, а з часом відтворюються на практиці. В обов’язки молодого президента також входить слідкування за порядком у коридорах, правильним вибором одягу учнів, дисципліною учнів та чистотою у класах. Ось такі нелегкі завдання на такій ще зовсім маленькій дівчині.

 На питання, як навчається у школі, відповідає з посмішкою: «Я намагаюся навчатися якомога краще, аби показувати хороший приклад всім іншим». Але, на жаль, за браком часу, не завжди у Катерини все виходить, адже крім шкільних занять вона має і власні захоплення, яким намагається приділяти максимум вільного часу. З усіх предметів найбільше виділяє біологію та історію.

Ще з дитинства Катя почала займатися танцями. І вже протягом 10 років ходить на заняття  до студії естрадно-спортивного танцю «Шоу Данс Клаб». У той час у Катерини були проблеми зі спиною і батьки вирішили заохотити її до танців, аби таким чином спробувати активним видом дозвілля владнати дану проблему. Але ця спроба у маленької дівчинки переросла у значно більше – любов до мистецтва. І зараз вона не уявляє свого життя без цього захоплення.

З початком навчального року дівчина почала займатися у Вишнівському центрі творчості дітей та юнацтва у гуртку «Медіастаф» (керівник Євген Куксін). Тут наша героїня спробувала себе у різних ролях: була режисером, сценаристом, актором, оператором та журналістом. Універсальності цієї дівчини можна лише позаздрити. І вже за такий невеликий період часу Катя разом із своєю командою зняли декілька короткометражних фільмів та отримали призові місця на 20-му Міжнародному фестивалі дитячої преси та демократії та на І Всеукраїнському фестивалі дитячих ЗМІ «Артек+», що проводився у Міжнародному дитячому центрі «Артек».

Команда «Медіастаф» зняла декілька короткометражних фільмів, в яких наша героїня брала активну участь:  «Крутий» – про друзів та дружбу загалом, в якому Катя зіграла роль, документальний фільм «Промінь» – про кінотеатр у Вишневому – сценарист, «На нашій ЗОСі якось раз…» – оператор і актор, «Санчата» – про зимову пору року – режисер та оператор. Зараз ця молода команда  готує новий фільм.

Також у вільний час Катерина віддає перевагу читанню класиків та любить співати.

Наразі у Вишневому стартувала акція «Серце до серця», мета якої полягає у зборі коштів на вулицях міста для дітей з вадами зору, і Катя записалася у волонтери, аби таким чином вкласти частинку своєї допомоги для цих діток. Ось таке чуйне та співчутливе серце має Катерина Бухонська.