ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Вирощене власними руками приносить користь людям

Вирощене власними руками приносить користь людямМи звикли вважати, що забезпечення чистоти, порядку та краси у містіце робота комунальних підприємств. Більша частина містян нехтуютьтакою роботою та не мають бажання працюватидляміського благоустрою. Але все ж таки ми відшукали людей, які люблять створювати красу власними руками.

У межах двомісячника з благоустрою міста було придбано чотири тисячі квітів, які висаджені при в’їзді у Вишневе; біля міської ради; Південного бульвару; біля пам’ятників та РАЦСу і наразі ця робота завершена. Починаючи з осені минулого року було висаджено велику кількість кущів троянд. Це однолітні квіти, які будуть квітнути протягом літа-осені. Нині висадка кущів триває. Заступник начальника КП «УМГ» Сергій Великий зазначив: «Ми виконуємо нашу звичну роботу і намагаємося, аби місто виглядало якомога краще. Хотілося б, щоб у кожній частині Вишневого кожна клумбочка радувала людське око».

Деякі мешканці міста проявляють власну ініціативу. Але з іншої сторони трапляються люди, які викопують кущі, рвуть квіти та ламають гілля на деревах. Таке ставлення просто не прийнятне.

На противагу у Вишневому є люди, які з великим задоволенням висаджують дерева, кущі, доглядають за рослинами на прибудинкових територіях. Одним із них є Микола Коваленко та його дружина, які займаються благородною справою протягом довгих років.

Як розповів Микола Михайлович ще з молодих шкільних років його почали приваблювати дерева, але батько не дозволяв їх висаджувати вдома. А одного разу у саду юнак все таки висадив клен.

І  коли в 1997 році Микола Коваленко разом із сім’єю оселився у будинку по вул. Жовтнева, 28, чоловік одразу висадив на прибудинковій території чотири клени, дві липи та акацію. Перед цим, проживаючи по вул. Жовтнева, 9, Микола Михайлович висадив липи, які зараз у висоту сягають дев’ятиповерхового будинку. «У мене часто запитували, навіщо я це роблю, адже все-одно хтось зламає. Але, якщо захотіти та подбати про ці дерева, вони виростуть, - розповів Микола Коваленко. – Комунальним службам не в силу підтримати стільки зелених насаджень, а коли кожен створить таку комфортну атмосферу, приємно самому та всім оточуючим».

Дружина Миколи Михайловича теж любить доглядати квіти на клумбі. Кожного року вона намагається висадити якомога більше тюльпанів, півників, чорнобривців, айстр, віддає всю свою любов цим рослинам, саме тому вони так рясно цвітуть та розносять свій аромат до сусідніх будинків.

Сусід Миколи Коваленка Анатолій Швець намагається не відставати від свого товариша. Його власними силами оброблено цілу клумбу, на якій красуються  півонії, тюльпани, дика троянда, бузок, жасмин та навіть мигдаль, який дуже схожий на сакуру.

Хотілося, щоб такий приклад наслідував кожен мешканець Вишневого. Не потрібно сподіватися, що хтось інший зробить все за вас. Спробуйте щось зробити на благо місту і ви будете задоволені собою й інші вас поважатимуть більше. Адже не випадково кажуть, що у житті потрібно збудувати будинок, виховати сина та посадити дерево.