ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Безпека перш за все

Безпека перш за всеМинулого тижня у дошкільних навчальних закладах Вишневого тривав Тиждень безпеки життєдіяльності. Представники деяких садочків поділилися враженнями та корисною інформацією, яку вони розповсюджували серед дітей, аби уникнути несподіваних ситуацій.

Приміром у дитячому садочку «Намистинка» проводилися інструктажі працівників ДНЗ «Охорона життя та безпека життєдіяльності дітей». У групах було проведено низку відкритих занять, присвячених охороні життя та безпеці дітей. Так зокрема у молодшій віковій групі вихователями Ларисою Щемільовою та Оксаною Ткач було проведено відкрите заняття: «Пригоди лісових звірів», де діти на власні очі, на прикладі лісових тварин, переконалися, як небезпечно гратися на проїжджій частині дороги. А також під час проведення різних ігор та вікторин, діти ще раз пригадали про призначення і важливість пішохідного переходу, світлофору та дорожніх знаків.

У межах цього заходу були проведені тренінг з дітьми, батьками та працівниками ДНЗ під назвою «Цивільний захист. Евакуація в умовах надзвичайної ситуації». Проводився тренінг з вихователями «Дії вихователя у групі дошкільників у разі виникнення небезпечної ситуації».

Та справжнім сюрпризом для дітей стала зустріч з пожежниками 34-ої частини м. Вишневого. Малюки мали змогу не тільки доторкнутись до справжніх засобів гасіння вогню, а й самі брали участь у гасінні імітованої пожежі.

У ДНЗ «Чебурашка» старший лейтенант служби цивільного захисту, начальник караулу ДПРЧ-34 Іван Соколецький розповів про те, що сірникине забавка для дітей.

Приблизно кожна шоста-восьма пожежа у нашій країні виникає від пустощів дітей, від їхнього невмілого, необережного поводження з вогнем.

Він наголосив на необхідності познайомити малюків з призначенням сірників і правилами користування ними, заборонити дітям користуватись сірниками в різних іграх. Причиною пожежі можуть стати залишені без нагляду увімкнуті електроприлади.

Дітям також слід пояснити, як правильно користуватись електроприладами: якщо електрокамін чи праску залишити увімкнутими без нагляду, вони перегріваються і від них можуть загорітись домашні речі. Щоб цього не трапилось, нагрівальні електричні прилади слід встановлювати на вогнетривкі підставки і своєчасно вимикати.

А відвідувачі старшої групи ДНЗ «Росинка» побували в гостях у рятувальників, пожежно-рятувальної служби міста Вишневе. Неабияких вражень вихованці дошкільного закладу отримали при самостійному використанні пожежного рукава та гасінні умовної пожежі.

Рятувальники продемонстрували роботу спеціального  аварійно-рятувального транспортного засобу автодрабини АД-50 на базі автомобіля КАМАЗ.