ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Зміни у свідомості

Зміни у свідомостіПротистояння між братськими народами Росії та України сколихнули світ. Завжди, скільки пам’ятаю себе, росіяни були нашими братами, у них тут і у нас там завжди було багато родичів, друзів, а тепер? Тепер ми вимушені ворогувати, влаштовувати бойкоти, не розмовляти один з одним і знаходитися у перманентному стані ненависті й образи на Росію за те, що вона так підступно вчинила з Україною, своєю молодшою сестрою.

Але ж якщо вдуматись і на хвилину забути про образу, стане очевидно, що народ Росії не винний у тому, що відбувається. Принаймні не всі поголовно росіяни підтримують рішення найвищої ланки влади повернути Крим до територій «імперії».

Інформаційна війна, яка ведеться у Росії вже багато років і яка лише зараз проявила себе у повній красі, нав’язує суспільству країни інформацію, яка вигідна лише обраним. Завдяки цій інформації люди, які завжди були нам братами охоче вірять у те, що українці вмить оскаженіли, зненавиділи росіян, які за збігом обставин залишилися у Криму. Вони повірили у те, що ці росіяни благають про допомогу, у те, що над ними знущаються. Інформацію вітчизняного виробництва їм просто потрібно аналізувати. Зупинитися і на мить замислитися: кому це вигідно? Кому вигідний розбрат і залізний паркан між кордонами.

Героїзм майданівців, Небесної Сотні, прикордонників, військовослужбовців, моряків свідчить про відданість, відвагу та самопожертву українців. Наші діди-слов’яни: українці, росіяни, білоруси стояли пліч о пліч на захисті єдиної Батьківщини у страшні роки війни проти фашистських загарбників. Мої однолітки у дворах міста гралися у «війну» проти німців. Теперішні діти  вважають ворогами росіян.

Люди мого покоління, народжені в СРСР і ті, що були народжені у незалежній Україніце люди з діаметрально протилежною свідомістю. Теперішні громадянице свідомі люди, які дбають про майбутнє власних дітей, які «заражені» ідеями самостійності, свободи та власних рішень. У їх майбутньому немає місця диктаторській владі, корупції, злидням. Вони прямують до кращої України і розуміють, що вона стане такою лише за умови їх небайдужості.