ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Що буде далі?

Що буде далі?

Я так думаю.

Наразі більшість розмов ведеться про Крим та його незалежність, про приєднання півострову до Росії і наслідки цієї історичної події. Більшість проросійськи налаштованих кримчан впевнені, що вже зараз до них прийде свобода, щастя та благополуччя в одному флаконі. Проте давайте поміркуємо над тим, як можуть розгорнутися події?

Давайте просто пригадаємо Придністров’я, Південну Осетію, Абхазію… так чи інакше на майбутнє цих територій вплинула всемогутня Росія. А що з ними відбувається зараз?

Придністров’я у зв’язку з так званим приєднанням Криму претендує на таке саме довгоочікуване приєднання до Російської Федерації. Південна Осетія та Абхазія занедбані та напівпримарні.

Сьогодні ми спостерігаємо попередні сценарії у Криму, хоча ми вже бачили їх і раніше на стратегічно важливих територіях, які відкололися від держав-наступниць Радянського Союзу після його розпаду в 1991 році. Відокремившись від Молдови чи Грузії, ці території стали окремими. Там люди намагаються виживати. І виживають вони всупереч міжнародному визнанню. За такої схеми нічого хорошого у майбутньому у Криму не станеться. Окрім того очевидно, що курортний сезон для кримчан, які протягом року живуть на зароблені у літній сезон кошти, провалено. Маю колосальні сумніви щодо того, що росіяни, теперішні земляки, оберуть для відпочинку новопридбаний регіон нехтуючи Анталією та Хургадою.

Цілком ймовірно, що для Москви дестабілізація потрібна лише як полігон для нагнітання нестабільності у Кримському регіоні. Така позиція вельми вигідна, адже юридично півострів буде частиною України, і заважатиме нам стати повноправними членами ЄС і НАТО.

А що робити українцям та кримським татарам? Тим людям, які не бажали приєднання до Росії? Пакувати валізи і переїжджати до родичів у більш безпечні місця? Змінювати життя, домівку, місто, місце роботи та навчання?

Що буде в майбутньому покаже лише час. Лишається сподіватися, що нинішня влада України не залише напризволяще населення Криму, яке бойкотувало перехід до Росії, і буде продовжувати підтримувати його хоча б соціальними виплатами та заробітними платами. А що буде далі? Наразі це питання лишається риторичним.