ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

«Флеш» - новий спалах на зірковому небосхилі

«Флеш» - новий спалах на зірковому небосхиліСтворений у минулому році, на базі спортивного клубу «Атон», колектив «Флеш» набирає обертів і розвивається. Керівник ансамблю Ірина Скіба поділилася новими здобутками та планами на майбутнє.

Нещодавно колектив взяв участь у міжнародних змаганнях «Столиця запрошує», які проходили у Києві. Цей турнір щорічно організовує Асоціація сучасного естрадного танцю України. Змагання відбувалося у кілька етапів. Учасниками стали діти, юніори, кадетиучасники різних вікових категорій. Звичайно конкурсанти представляли різні стилі танцю: класичну хореографію, естрадну, сучасну, стріт-денс. Загалом у змаганнях взяли участь приблизно 3000 дітей.

«Наш колектив виступав у наймолодшій категоріїце діти, ювенали, 2008 і 2006 року народження, - зазначила Ірина Скіба. - До підготовки ми поставилися відповідально, адже це вельми серйозний конкурс. У нашому розпорядженні був приблизно місяць, протягом якого репетиції відбувалися щодня».

Керівник колективу «Флеш» розповіла, що діти підготовку до турніру сприймали також серйозно, проте не обходилося без сліз. «Незважаючи ні на що ми все ж таки досягли бажаного результату, - зазначає Ірина. - Звичайно є до чого рости, хочеться більших висот, кращих виступів. Але на даному етапі я дуже задоволена моїми вихованцями. Вони молодці, не розгубилися, вийшли. Я завжди їх налаштовую як справжніх артистів. Вони мають вміти вчасно зібратися, посміхатися і працювати».

На танцювальному паркеті не обходиться без форс-мажорних обставин. Буквально за декілька днів до змагань захворіло кілька дітей. Одна дитина травмувала ногу, але хореограф пояснила, що танцюристи мають терпіти і виступати.

Найменша вихованка колективу Даша Цихоцька, яка стала переможницею міського конкурсу «Танцюй Вишневе», виступала на турнірі соло і посіла перше місце. Дівчата Марія Кравчук та Анастасія Яковенко станцювали дуетом у найменшій віковій категорії і також посіли перше місце. Ювенали у групових номерах посіли друге та четверте місця

В межах конкурсу «Столиця запрошує» маленькі танцівники виконували номери: «Домовята», «Monsterhigh», «Кокетка», «Бабочки». Тематика танців зумовлена тим, що наразі користується популярністю у дівчаток - молодших школярок. Це смішні, добрі, дитячі танці.

Від дня заснування колектив розрісся до 100 учасників. «Я намагаюся не ставити вихованцям дуже легку хореографію, - зізнається Ірина Скіба. - Всі діти, які тут займаються знають, для чого вони тут. Вони знають чого вони хочуть і що для цього потрібно зробити: як потрібно займатися, виступати і відчувати себе на сцені. Вони всі дуже хочуть бути зірками, артистами. Медалі, дипломи і грамоти – дуже важливі для них і вони знають, що для цього потрібно працювати. Коли на змаганнях діти отримують 2 або 3 місце, я пояснюю їм, що вони трохи не дотягли, що потрібно краще. Тож, звичайно, коли вони перемагають і їм дістається кубок, диплом – це верхівка емоцій».

Навесні колектив планує взяти участь у змаганнях, що проходитимуть у Харкові. На початку березня відбуватиметься відкритий чемпіонат міста Києва, в якому братимуть участь колективи зі всієї України, а також і вишнівський колектив «Флеш».