ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Енергетичну безпеку південної сторони підвищено. Нові котли вже працюють

Енергетичну безпеку південної сторони підвищено. Нові котли вже працюють31 січня у котельні № 2 КП «Вишнівськтеплоенерго», що на вулиці Чорновола, 1 було запущено два нових котла. Встановлення на котельні нового обладнання було визначено програмою співпраці міста з обласним бюджетом.

При розробці проекту будівництва другого корпусу школи № 1 було сформовано технічні умови, що передбачали заміну котлового обладнання за рахунок бюджетних коштів Київської області. Котли було придбано на початку 2013 року. Весь рік тривали роботи з заміни старих котлів на нові, встановлення обладнання тощо. До речі, нові котли допоможуть не тільки обігріти нове приміщення школи, а будуть виробляти тепло для всього південного масиву міста. Голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, під час планової перевірки будівництва другого корпусу ЗОШ № 1, особисто відвідав котельню та фактично розпочав робочий процес нових котлів.

 «Завдяки  співпраці міської влади з обласним і районним керівництвом місто отримало два нових котла. Котельню облаштовували для потреб школи, - розповів міський голова Ілля Діков. - Проте вона також буде обслуговувати південну частину міста. Старим котлам було по сорок роківВони такої ж потужності, що і старі, проте менші у габаритах та набагато економніші. Тобто при споживанні такої ж потужності теплової енергії вони витрачають набагато менше електроенергії та газу. Також вони зручні в експлуатаціїза допомогою лише однієї кнопки котел в автоматичному режимі розпалюється і підтримує горіння».

 Керівник КП «Вишнівськтеплоенерго» Петро Трегуб зазначив: «З точки зору економічності, якщо ми їх повністю введемо в режим експлуатації, а старі котли не будемо розпалювати, очікується економія природного газу до 500 тисяч метрів кубічних. У грошовому еквіваленті це становитиме близько 2 мільйонів гривень на рік. Вартість котлів становить приблизно таку ж суму. Тому за два роки експлуатації вони повинні повністю відшкодувати витрачені на їх придбання кошти. Завдяки злагодженій роботі спеціалістів, колективу котельні № 2, ми швидко вивели нові котли на виробничий режим не зважаючи на досить низьку температуру повітря змогли суттєво підвищити енергетичну безпеку південного масиву».